Privacyverklaring


 

De inhoud van deze privacyverklaring


Om maar met de deur in huis te vallen, in onze privacyverklaring lees je: welk type persoonsgegevens we precies verwerken en waarom we dit doen. Als we het in deze privacyverklaring hebben over “we”, “wij” of “ons”, bedoelen we daarmee Denk Digitaal B.V. Wij zijn de ontwikkelaar van de reserveringssoftware die wordt ingezet voor hetleukstegroepsuitje.nl. 
Leisure Promotie B.V. is de eigenaar van hetleukstegroepsuitje.nl. Als we het hebben over partners, bedoelen we de groepsaccommodaties die gebruik maken van onze softwareoplossingen. Door gebruik te maken van slimme softwareoplossingen willen we huiseigenaren van groepsaccommodaties helpen, zodat deze minder afhankelijk worden van derden. Deze slimme softwareoplossingen zijn noodzakelijk voor een goede werking van het systeem en voor het genereren van rechtstreekse en commissievrije boekingen voor de huiseigenaar.
Omdat je privacy voor ons belangrijk is, hopen we dat je de tijd neemt om deze verklaring te lezen. Zodat je straks precies weet wat er met je persoonlijke gegevens gebeurt. En zie je termen die je niet kent? Grote kans dat we ze hebben uitgelegd bij de Belangrijke begrippen.


Afhandelen reservering, boeking of optie


Een reservering, boeking of optie wordt opgeslagen in de Property Management Software (PMS) van de recreatieondernemer / huiseigenaar. Bij de recreatieondernemer kan je opvragen waar en hoe de verantwoordelijkheden voor de naleving van de AVG-regels zijn vastgelegd. Wij verwerken de persoonsgegevens in opdracht van de recreatieondernemer en zijn dus verwerkingsverantwoordelijke. Voor het verwerken van de persoonsgegevens hebben we met de recreatieondernemer een verwerkersovereenkomst afgesloten.


De persoonsgegevens die we verzamelen


Als je je inschrijft voor een van onze diensten, kun je ons het volgende opgeven:
  • Je persoonsgegevens, waaronder je adres, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum.
  • Je inloggegevens, zoals je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je gekozen hebt.

 
Als je onze websites bezoekt of onze mobiele app gebruikt of gebruik maakt van de reserveringssoftware, kunnen we de volgende gegevens verwerken:
  • Je voorkeur voor verhuurobjecten.
  • Aanvang en vertrekdatum van de reservering.
  • Groepsgrootte.
  • Informatie over je surfgedrag op onze websites en mobiele apps.
  • Informatie over het moment waarop je op een van onze advertenties klikt, ook als deze op de websites van andere organisaties staan.
  • Informatie over de manier waarop je toegang krijgt tot onze digitale diensten, zoals het besturingssysteem, IP-adres, online identificatiemiddelen en informatie van je browser.
  • Sociale voorkeuren, interesses en activiteiten.

  
Als we contact met je opnemen, maar ook als je contact met óns opneemt, kunnen we de volgende gegevens opslaan:
  • Persoonsgegevens die je achterlaat als je ons mailt, een brief stuurt, belt of via sociale media contact met ons opneemt. Denk aan gegevens zoals je naam, gebruikersnaam, telefoonnummer en (mail)adres.
  • Gegevens van e-mails en andere digitale mededelingen die we je toesturen en die je opent, zoals de links waar je op klikt.
  • Je feedback en deelname aan klantenonderzoeken en vragenlijsten.

 
Andere bronnen van persoonsgegevens
  • We kunnen ook persoonsgegevens uit andere bronnen gebruiken, zoals van gespecialiseerde bedrijven die informatie leveren, van onze partners uit openbare registers.
  • Als je via sociale netwerken zoals Facebook, Instagram of Twitter inlogt om toegang te krijgen tot onze platforms en online-diensten, geef je toestemming om je gebruikersgegevens met ons te delen. Dit zijn bijvoorbeeld je naam, e-mailadres, geboortedatum, lokatie en eigenlijk alle informatie die je vrijwillig met ons deelt. 

Persoonsgegevens van je reisgenoten
  • We gebruiken persoonsgegevens van anderen die door jou zijn aangeleverd, bijvoorbeeld van de mensen die op je boeking staan omdat je samen op vakantie gaat of omdat je deze namen moet doorgeven i.v.m. het nachtregister.
  • Als je de persoonsgegevens van anderen aanlevert, moet je er zeker van zijn dat zij hiermee akkoord gaan en dat je deze gegevens mag aanleveren. Zorg er ook voor, als dat van toepassing is, dat zij begrijpen hoe wij hun persoonsgegevens kunnen gebruiken.



Het gebruik van je persoonsgegevens


Je persoonsgegevens verkopen aan derden, dat doen we niet. Waar wij je persoonsgegevens wél voor gebruiken? Dat leggen we hieronder graag aan je uit.
 
Om de producten en diensten te leveren waar je ons om vraagt
We hebben je persoonsgegevens nodig om je account of boeking te beheren, om je de producten en diensten te leveren die je wil kopen en om je te helpen met de bestellingen of terugstortingen waar je om vraagt.
 
Om onze producten, diensten en bedrijfsvoering te beheren en te verbeteren
Met de persoonsgegevens die je achterlaat, verbeteren wij onze producten continu, zodat je een zo goed mogelijke ervaring hebt op onze websites, met onze mobiele apps, bij onze loyaliteits- en klantenprogramma’s en andere diensten.
Wij willen we dat je onze diensten altijd veilig kunt gebruiken. Daarom houden we toezicht op het gebruik ervan. Dat doen we om je persoonsgegevens te beschermen en om fraude, andere misdrijven en het misbruik van onze diensten op te sporen en tegen te gaan. We zien er op toe dat recreatieondernemers die gebruik maken van onze reserveringssoftware een verwerkersovereenkomst afsluiten met ons.
We kunnen persoonsgegevens gebruiken voor het nachtregister, bij veiligheidsoperaties, ongevallen of vergelijkbare incidenten en voor medische en verzekeringsdoeleinden.
Ook gebruiken we persoonsgegevens voor marktonderzoek en research & development ten behoeve van hetleukstegroepsuitje.nl. We zijn altijd bezig om ons productaanbod, onze diensten, IT-systemen, beveiliging, kennis en de manier waarop huiseigenaren met je kunnen communiceren te ontwikkelen en te verbeteren. 
 
Om je gebruikservaring te personaliseren
Zie je online advertenties en andere marketingcommunicatie van hetleukstegroepsuitje.nl voorbijkomen die je op het lijf geschreven lijken te zijn? Dat komt omdat we naar je surfgedrag en aankopen kijken. Zo zorgen we ervoor dat je groepsaccommodaties ziet die perfect aansluiten op je interesses.
Door goed naar je persoonsgegevens te kijken, begrijpen we beter wat je interesses zijn. Zo proberen we te voorspellen in welk type groepsaccommodatie, diensten en informatie je geïnteresseerd bent. En kunnen we onze marketing relevanter en interessanter voor je maken. Vandaar die gepersonaliseerde aanbiedingen!
We kunnen trouwens ook je reacties op onze online-advertenties meten. Dat doen we om je producten en diensten te kunnen bieden die beter aansluiten op je wensen.
Ontvang je liever geen gepersonaliseerde informatie van ons? Dan kun je je voorkeuren altijd online, telefonisch of schriftelijk (bijvoorbeeld via e-mail) doorgeven. We passen onze gegevens dan zo snel mogelijk aan.
 
Om met je in contact te komen
Als je contact met één van onze partners opneemt, bijvoorbeeld via e-mail, telefoon of sociale media, kunnen we je persoonsgegevens gebruiken om zaken te verduidelijken of je beter te helpen.
Als je meedoet aan een actie die we met onze partners organiseren, gebruiken we je persoonsgegevens om je bijvoorbeeld te laten weten dat je een prijs of aanbieding hebt gewonnen.
Het kan gebeuren dat we je vragen om mee te doen met onze klantonderzoeken (denk aan enquêtes). Dan nemen wij – óf het bedrijf dat we daarvoor inhuren – contact met je op.
De persoonsgegevens die we via onze reserveringssoftware verzamelen combineren we soms met de persoonsgegevens die je achterlaat op onze websites, mobiele apps en andere bronnen. Pas als we je beter begrijpen als klant kunnen we je namelijk ook relevante online aanbiedingen laten zien.



Marketingcommunicatie


Als je bij één van onze partners een groepsuitje boekt of je inschrijft, vragen we je of je berichten van hetleukstegroepsuitje.nl wilt ontvangen. Je kunt deze instelling op elk moment aanpassen: online, telefonisch, met de ‘uitschrijven’-link in onze marketingmails door STOP terug te sms-en na ontvangst van onze marketing sms-berichten of door ons te schrijven (bijvoorbeeld via e-mail). De keus is natuurlijk volledig aan jou, maar zonder deze berichten mis je wél geweldige aanbiedingen en acties die interessant voor je kunnen zijn.
Je kunt dan nog steeds service-berichten van ons ontvangen, zoals de bevestiging van je boeking en belangrijke informatie over het gebruik van de producten of diensten van onze partners.



Het beschermen van je persoonsgegevens


We weten hoe belangrijk de bescherming en het beheer van je persoonsgegevens zijn. Daarom hebben we passende beveiligingsmaatregelen genomen om je gegevens te beschermen tegen onopzettelijk verlies en tegen ongeoorloofd(e) toegang, gebruik, verandering en bekendmaking. Partners die gebruik maken van onze software krijgen toegang tot jouw persoonsgegevens via een wachtwoord. Als het aankomt op het wachtwoord zijn onze partners zelf verantwoordelijk voor het geheimhouden ervan.



Het bewaren van de gegevens


Nu we je hebben verteld waar we je persoonsgegevens voor verwerken, is het tijd om je te laten weten hoe lang we ze bewaren. Dat doen we zo lang als dat nodig is voor de doelen waar we het in deze privacyverklaring over hebben én voor het naleven van wetten en regelgeving. Daarna wissen we je persoonlijke gegevens. En stel dat we daarna toch nog gegevens willen gebruiken voor analytische, historische of andere zakelijke doeleinden, dan maken we je gegevens anoniem.



Over cookies en soortgelijke technologieën


Cookies zijn kleine gegevensbestanden die tijdens het internetten worden opgeslagen op je computer, laptop of smartphone. Wij gebruiken cookies om je te herkennen als je ons bezoekt. En om te zorgen dat onze websites en mobiele apps goed werken. Cookies zorgen er ook voor dat je bezoek aan onze sites interessanter wordt. Mét cookies kunnen we je namelijk groepsaccommodaties laten zien waarvan we weten dat ze je aanspreken. Meer lezen? Dat kan via de Cookie-verklaring op de website van Het Leukste Groepsuitje.



Links naar andere websites


Onze websites en mobiele apps kunnen links bevatten naar websites van onze partners die met eigen privacyverklaringen beheerd worden. Zorg ervoor dat je de voorwaarden en de privacyverklaring goed doorleest voordat je persoonsgegevens invoert op de website bij een partner; wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor de websites van onze partners.



Functies voor sociale media


Onze website en mobiele app bevatten functies voor sociale media zoals Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest, die hun eigen privacyverklaringen hebben. Zorg ervoor dat je hun voorwaarden en de privacyverklaring goed doorleest voordat je persoonsgegevens invoert; wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor deze functies.



Toegang tot en bijwerken van je persoonsgegevens; klachten


Medio 2020 kunnen gebruikers van hetleukstegroepsuitje.nl via een login bij hun eigen persoonsgegevens. Deze worden dan toegankelijk opgeslagen in onze software. Die gegevens zijn gekoppeld aan je account of aan de boeking bij hetleukstegroepsuitje.nl of bij één van onze partners. Als je wilt, dat recht heb je, kun je een schriftelijk kopie opvragen van de persoonsgegevens.
We willen er zeker van zijn dat de persoonsgegevens die we van je hebben, kloppen en up-to-date zijn. Als er gegevens zijn die niet kloppen kan je dat laten weten bij de huiseigenaar waar jij je groepsuitje hebt geboekt.
Je kunt huiseigenaren altijd vragen om je persoonsgegevens te corrigeren of te wissen. Ook kun je bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens en als dat technisch mogelijk is, kun je ons ook vragen om je persoonsgegevens door te geven aan een andere organisatie.
We doen ons best om zo goed mogelijk om te gaan met je persoonsgegevens. Als je toch een klacht hebt over de manier waarop we je persoonsgegevens verzamelen, opslaan of gebruiken, laat het dan weten door je schriftelijke vraag of klacht te richten aan de huiseigenaar van de groepsaccommodatie waar jij je groepsuitje boekt. Het adres van de groepsaccommodatie vindt je in de bevestiging van je reserveringsaanvraag.
En stel dat je daarna niet tevreden bent met de reactie van de huiseigenaar, dan kun je een klacht indienen bij de nationale Autoriteit persoonsgegevens: www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.
Voordat een huiseigenaar je verzoek of klacht in behandeling neemt, kan deze je om extra informatie vragen om je identiteit te bevestigen. Ook als je namens iemand anders contact met de huiseigenaar opneemt, kan deze je vragen om extra informatie. Dat doen we om er zeker van te zijn dat je gerechtigd bent zo’n verzoek of klacht in te dienen.


 

Wettelijke grondslag voor het verwerken van persoonsgegevens


We verwerken je persoonsgegevens alleen in de volgende situaties:
– We hebben je toestemming;
 
 Voorbeeld: account van de klant
Als je een account aanmaakt, geef je ons – door in te stemmen met deze privacyverklaring – toestemming je persoonsgegevens te verwerken.
– Het is noodzakelijk in verband met een overeenkomst die je aangaat met één van onze partners, of om op jouw verzoek stappen te ondernemen voordat je een overeenkomst met één van onze partners aangaat;
 
Voorbeeld: om de producten en diensten te leveren waar je om vraagt
We hebben je persoonsgegevens nodig om je groepsuitje te boeken of om je de producten en diensten te leveren die je wil kopen. Ook hebben we je gegevens nodig om betalingen te kunnen uitvoeren.
– We moeten voldoen aan een wettelijke verplichting;
 
Voorbeeld: het delen van persoonsgegeven met regelgevende instanties
Onze partners zijn verplicht om je persoonsgegevens over te dragen als overheidsinstanties hier om vragen, zoals bijvoorbeeld het nachtregister.
– Het is noodzakelijk ter bescherming van je eigen vitale belangen of die een andere natuurlijke persoon;
 
Voorbeeld: in een noodgeval
Je verzekeringsbedrijf, hun tussenpersonen en medisch personeel kunnen relevante persoonsgegevens en bepaalde categorieën persoonsgegevens met onze partners uitwisselen als zij namens jou moeten optreden, bijvoorbeeld in een noodgeval of in het belang van andere klanten.
– Het is in het algemeen belang of we hebben een officiële machtiging voor een taak in het kader van de uitoefening van het openbaar gezag;
 
Voorbeeld: veiligheidsoperaties
We kunnen persoonsgegevens gebruiken bij veiligheidsoperaties, ongevallen of vergelijkbare incidenten, voor onder meer medische en verzekeringsdoeleinden.
– Het is in het gerechtvaardigde belang van ons of van derden, en deze belangen wegen zwaarder dan jouw belangen of rechten;
 
Voorbeeld: om je gebruikservaring te personaliseren
Door goed naar je persoonsgegevens te kijken, begrijpen we beter wat je interesses zijn. Zo proberen we te voorspellen in welke andere producten, diensten en informatie je wellicht geïnteresseerd bent. En kunnen we onze marketingcommunicatie relevanter en interessanter voor je maken.
Als we medische gegevens (of andere speciale categorieën persoonsgegevens) moeten verwerken, doen we dat alleen in één of meer van bovenstaande situaties. Bijvoorbeeld als we je uitdrukkelijke toestemming hebben, als het nodig is om jouw vitale belangen of die van iemand anders te beschermen en je fysiek of juridisch niet in staat bent om toestemming te geven, als het nodig is om juridische vorderingen neer te leggen, uit te oefenen of te verdedigen, of als het gaat om redenen van zwaarwegend algemeen belang.


Wijzigingen in deze verklaring


Deze verklaring vervangt alle eerdere versies. We kunnen deze verklaring op elk moment aanpassen, dus kijk regelmatig op onze website of er updates zijn. Als het om ingrijpende wijzigingen gaat, zullen we een duidelijke mededeling op onze website plaatsen, eventueel met een elektronische kennisgeving over de wijzigingen in de privacyverklaring.
Laatst bijgewerkt: 23-02-2020



Belangrijke begrippen


Verwerkingsverantwoordelijke: de verwerkingsverantwoordelijke bepaalt het doel van en de middelen voor de verwerking van persoonsgegevens.
Online-advertenties: Marketingberichten die je op websites ziet. Verder lezen >>